Wat is een kettlebell?

Een kettlebell heb je vast en zeker wel een keer voorbij zien komen in een sportschool. In een sportschool zijn altijd verschillende soorten gewichten te vinden en hier zijn kettlebells ook onderdeel van. Het is een trainingsgewicht van gietijzer en in sommige gevallen is het gemaakt van staal. Het ziet er eigenlijk uit als een kanonskogel met daaraan een groot handvat, die je met beide handen kunt vasthouden. Dit trainingsgewicht komt oorspronkelijk uit het oude Rusland en ze zijn over het algemeen erg handig. Ze zijn verkrijgbaar vanaf 4 kilo, maar dit kan snel oplopen tot 48 kilo. Wil jij thuis beginnen met sporten en heb je de dumbbells al gekocht? Dan kan het ook handig zijn om kettlebells te kopen van verschillende gewichten, zodat je meer uit je training kunt halen. Wil jij de voordelen hiervan weten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Afvallen met een kettlebell

Heb jij overgewicht en wil jij een stuk sneller afvallen? Dan kun je dit eenvoudig doen met een kettlebell. Met een kettlebell kun je namelijk verschillende oefeningen doen, waarmee je veel calorieën kunt verbranden. Ook is de kans behoorlijk hoog dat jouw conditie hierdoor ook een stuk sneller omhoog gaat. De oefening met dit trainingsgewicht zijn heel erg makkelijk en je kunt hier meer informatie over vinden op het internet. Je kunt hier ook filmpjes vinden over hoe je de oefeningen precies moet uitvoeren. Dit kan heel erg handig zijn als je niet precies weet hoe je de oefeningen moet uitvoeren. Ook zijn er speciale oefeningen voor het afvallen en kun je dit ook opzoeken.

Spieren trainen

Een kettlebell is heel erg handig voor het trainen van conditie en voor het verbranden van vet. Toch kan een kettlebell ook voor andere dingen gebruikt worden, zoals het kweken van spieren. Je kunt namelijk verschillende spiergroepen trainen met het gebruik van kettlebells en veel mensen weten dat niet. Ook voor deze oefeningen is het belangrijk om op het internet te kijken, zodat je precies weet welke oefeningen passen bij welke spiergroep. Het is namelijk mogelijk om bijna iedere spieren groep te trainen met deze kettlebells. Hierbij is het wel erg belangrijk dat je het juiste gewicht pakt, zodat het niet al te zwaar is. Hierdoor kun je een blessure krijgen en dat is erg vervelend.

Kettlebell online bestellen

Tegenwoordig kun je van alles op het internet bestellen en dat is ook het geval met een kettlebell. Het is hierbij van een groot belang dat je een specialist vindt op het gebied van trainingsgewichten. Ook al zijn kettlebells onverwoestbaar, is het toch heel belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Ook is het handig om meerdere kettlebells te kopen met verschillende gewichten, zodat je een stuk beter kunt afwisselen tijdens het trainen. Je kunt de verschillende aanbieders vergelijken op prijs, maar dit raden wij niet aan. Het is beter om naar de reviews van de aanbieder te kijken, zodat je precies weet wat vorige klanten over de aanbieder denken.

 

Deze en andere fitness apparaten kopen doe je online met maar een paar klikken.