Vergiftigen we onze kinderen met voedsel?

De meesten van ons zijn opgevoed met de overtuiging dat ziekte wordt veroorzaakt door externe dingen. Weinig mensen weten dat ziektekiemen alleen kunnen ‘ontkiemen’ in een dood en giftig medium of omgeving. Ouders die hun kinderen de ene infectieziekte na de andere zien doormaken, zijn vooral bezorgd om hun kinderen alle mogelijke bescherming tegen infectieziekten te geven. Vaccinatie lijkt een manier te zijn om het leven van hun kinderen te beschermen. Als hun kind toch een infectie oploopt, worden antibacteriële of antivirale middelen over het algemeen als de beste behandelingsoptie beschouwd.

Omdat ze zo gewend zijn om externe ziekteverwekkers (ziekteverwekkende factoren) zoals bacteriën of virussen de schuld te geven van een infectie, denken niet veel mensen er zelfs maar aan dat hun gezondheidsproblemen iets te maken kunnen hebben met het voedsel dat ze eten. Zou het echt kunnen dat kinderen (en ook volwassenen) die last hebben van herhaalde infecties in feite alleen de gevolgen plukken van vergiftiging door ongezonde producten als frisdrank, ijs, chips, bewerkte chocoladeproducten, snoep, ‘light ‘voedsel, ‘fast’ voedsel, bewerkte ontbijtgranen, diepvriesmaaltijden, ingeblikt voedsel en saladedressings in flessen?

Meer dan 40.000 verschillende voedingsmiddelen staan ​​nu in de schappen van moderne supermarkten. Achtennegentig procent van hen heeft niets te maken met wat de natuur bedoeld heeft met een mens om te eten. Ons spijsverteringsstelsel kan op geen enkele manier gebruik maken van voedsel dat is beroofd van hun natuurlijke, intrinsieke levensenergie of dat is gemanipuleerd en verwerkt tot een punt van nutteloosheid, ongeacht de geweldige ingrediënten die op hun productetiketten worden vermeld. Als voedingsmiddelen in een laboratorium worden gemaakt, zoals de meeste van hen, kun je ze niet langer als voedsel beschouwen. In plaats daarvan zijn ze in vergif veranderd. Met hun immuunsysteem aangetast door grote hoeveelheden van deze door de mens gemaakte, zuurvormende voedingsmiddelen en de chemische toevoegingen die ze bevatten, hebben kinderen nauwelijks een kans om de normaal onschadelijke ziektekiemen die deel uitmaken van onze natuurlijke omgeving te bestrijden.

De situatie wordt nog erger als kinderen niet lang genoeg borstvoeding krijgen om hun natuurlijke immuniteit op te bouwen. Veel zuigelingen krijgen nog steeds commerciële formules en deze bevatten ranzig (geoxideerd) cholesterol dat het resultaat is van het melkdroogproces. Het vaste voedsel dat de meeste moeders tijdens het eerste levensjaar van een baby introduceren, wordt over het algemeen gesteriliseerd tijdens het inmaakproces, wat resulteert in een totale afbraak van hun oorspronkelijke levenskracht. Ranzig vet/cholesterol is een kankerverwekkende stof en de oorzaak van vele ziekten, waaronder allergieën. Enkele jaren geleden ontdekte de Britse regering dat negen merken van veelgebruikte zuigelingenvoeding potentieel schadelijke chemicaliën bevatten. Formule gemaakt met koemelk is een product dat chemisch is veranderd in een laboratorium. Hetzelfde geldt voor formules op basis van soja en eiwithydrolysaat. Er is niets natuurlijks aan deze voedingsmiddelen. Stelt u zich eens voor wat het geven van levenloos fabrieksvoedsel aan menselijke zuigelingen met hen moet doen! Hoeveel baby’s worden regelmatig door artsen gezien vanwege verschillende ziekten? Het geven van flesvoeding aan een baby vormt een groot gezondheidsrisico, vooral omdat zijn immuunsysteem nog niet volledig is ontwikkeld, waardoor de baby zich niet kan verdedigen tegen deze chemisch gewijzigde, onnatuurlijke voedingsmiddelen.

Het voedsel dat het meest op moedermelk lijkt, is kokosmelk. Veel mensen in tropische delen van de wereld hebben gezonde kinderen grootgebracht met kokosmelk toen moedermelk geen optie was. Tenzij opgevoed met borst- of kokosmelk, zal bijna elk kind aan een of andere kwaal lijden.