De geschiedenis van acupunctuur Den Haag

De techniek die wordt toegepast in acupunctuur Den Haag is al eeuwenoud. Wanneer het exact is ontstaan is moeilijk te achterhalen. Maar het zou waarschijnlijk zijn ontstaan zo’n tien tot vierduizend jaar geleden in het oude China. Toen der tijd werden er naalden gebruikt die gemaakt waren van steen. Om precies te zijn Bian steen. Deze techniek werd toegepast in het Oosten van China aan de kust. Iets verder in de toekomst, oftewel de Bronstijd werden bronzen naalden gebruikt. Maar het gebruik van steen was toen nog steeds gebruikelijker. 

 

Er werd veel onderzoek gedaan naar acupunctuurpunten op het lichaam en de effecten ervan wanneer je deze raakte met een naald. Naast acupunctuur is moxa ook een aanvullende behandeling. Hierbij worden de acupunctuurpunten op het lichaam verwarmd. De energiestroom in het lichaam wordt hierbij gestimuleerd. Het is vaak een soort stokje gemaakt van moxa. Ofwel, bijvoetkruid. Het wordt vaak na de acupunctuur behandeling toegepast.

Wanneer kwam acupunctuur Den Haag en Europa?

In de zestiende eeuw kwam acupunctuur Den Haag naar Europa, ook ging moxa daarin tegelijkertijd mee. Frankrijk was daarbij een belangrijke speler. In vele Aziatische landen werd acupunctuur Den Haag al toegepast aangezien China daar ook ligt. Er was een periode in China dat het zelfs verbannen werd. Het werd niet meer gezien als geloofwaardig. Maar er was een groot gemis aan medische zorg. Dus het volk wilde het weer terug. Op gegeven moment is daar een verandering in gekomen en is er zelfs een nieuwe techniek geïntroduceerd. 

 

Er is veel onderzoek naar gedaan aangezien er veel interesse in bleek te zijn. Men ging met elektronische naalden aan de slag. Er werden kleine stroomschokjes gegeven aan de acupunctuurpunten via de naalden om zo een bepaald gewenst effect te creëren. Ook werd de acupunctuur Den Haag in China in het leger ingezet en tegenwoordig wordt er nog steeds veel onderzoek naar gedaan. 

Meer leren over acupunctuur

Er zijn wereldwijd mensen die het beoefenen en de kennis doorgeven aan andere generaties. Als je in de leer gaat kun je in principe (letterlijk) alle kneepjes van het vak leren. Je leert alles over Yin en Yang. Maar je leert ook over het meridiaansysteem waarbij je leert te begrijpen hoe alles met elkaar verbonden is. Het is een complex energetisch netwerk. Je kunt met deze kennis de doorstroming van de Qi in het netwerk leren te beïnvloeden. Daarnaast ga je natuurlijk de acupunctuurpunten leren kennen. Niet alle punten zijn even belangrijk, daarom leer je eerst de belangrijkste en ga je daarna door. Je leert ze waar te nemen door te voelen.

Hoe ieder punt zijn eigen rol speelt

Ieder acupunctuur Den Haag punt speelt zijn eigen rol in het energetisch netwerk. Ieder punt heeft zijn eigen functies en acties. Alle punten samen hebben ook bepaalde relaties en deze ga je leren kennen. Naast het kennen van de punten is het beschikken over de kennis over de plaatsing van naalden en manipulatie ook een groot onderdeel in de leer over acupunctuur. Er wordt je geleerd hoe je moet kijken met je vingers. Omdat het beoefenen van acupunctuur gaat over energie en hoe je deze in balans brengt.