All on 6 implantaten – de luxe van weer een vast gebit

Het gemiddelde gebit heeft heel wat te verduren. Dat zie je terug als je in een spiegeltje bijvoorbeeld je vullingen gaat tellen. Soms is tweemaal per jaar naar de tandarts niet goed genoeg en heb je je gebit al verloren; zijn je tanden getrokken en heb je een prothese. Zo’n kunstgebit gaat in de loop der jaren ook achteruit. Of eigenlijk gaan eerder je kaken achteruit. Die slijten namelijk nogal door dat steeds meer bewegende kunstgebit. Dat kan erg storend werken zodat er naar alternatieven wordt gezocht. Een klikgebit is zo’n alternatief. Maar nog beter is eigenlijk een geheel nieuw en vast gebit. Ofwel eentje met All on 6 implantaten.

 

All on 4, All on 8 of All on 6 implantaten

Die ‘6’ verwijst naar het aantal implantaten waar je het vaste gebit aan monteert. Of het nu om een bovengebit gaat of om een benedengebit. Er is wel een verschil. Een ondergebit komt tegen de onderkaak terecht. De botstructuur van die kaak is zo dicht dat vaak 4 implantaten wel voldoen. De bovenkaak is echter een stuk brozer, dus wordt er dan gewerkt aan een All on 6 implantaten; soms zelfs een All on 8! Hoeveel implantaten nodig zijn, hangt daarnaast af van de staat van je kaak. Meestal kun je je met een All on 6 prima redden. Je hebt dan een vast gebit waar je eigenlijk alles mee fijn kunt malen.

 

All on 6 implantaten geven je gebit stevigheid

De keuze voor een nieuw gebit hangt van veel zaken af. Het advies van de tandarts is dan ook niet een algemeen verhaal maar spitst zich toe op jouw individuele situatie. Lijkt een All on 6 geschikt voor jou, dan krijg je maatwerk advies van de implantoloog-kaakchirurg over de beste behandeling. Een vast gebit geniet vaak de voorkeur boven een kunst- of klikgebit. Dat geldt zeker voor mensen die:

 

  • Tanden zijn kwijtgeraakt
  • Nog slechts enkele tanden hebben die zich ook nog eens in slechte staat bevinden
  • Al hun tanden al missen
  • Zulke slechte tanden hebben dat die verloren zullen gaan door diverse aandoeningen

 

Wees kaakslijtage voor 

Wat maakt een All on 6 implantaten nu zoveel beter dan een losse prothese? Dat heeft vooral te maken met kaakbehoud. Wie een losse prothese langdurig gebruikt, zal merken dat die in de mond begint te bewegen. Zo’n prothese heeft namelijk dan zoveel kaak weggesleten dat de pasvorm niet meer goed is. Juist het slijten van je kaken kun je nu voorkomen door een All on 6 te nemen. Daarbij krijg je meteen ook ‘mooiere’ tanden, bijvoorbeeld porseleinen tanden. Die zijn qua looks bijna niet meer te onderscheiden van echte tanden. De behandelingen zelf kosten weinig tijd, je hebt alleen wel te maken met de nodige wachttijd. De eenmaal geplaatste implantaten zorgen ervoor dat je mond eerst weer dient te helen. In de wachttijd tussen implantaten en het uiteindelijke vaste gebit kun je een tijdelijk gebit krijgen. Zo hoef je niet tandeloos de dagen door.

 

Een stralend gebit uit het buitenland

Eigenlijk is alles dus perfect bij All on 6 implantaten. Behalve dan de prijs. Want zo’n gebitsrenovatie gaat je niet in de koude kleren zitten. Reken gerust op een prijskaartje van rond de 15.000 euro. Dat bedrag is dan ook de reden dat veel mensen zo’n behandeling in het buitenland laten verrichten. Bijvoorbeeld in een goede tandkliniek in Turkije of Hongarije. Meer informatie nodig? Ga dan naar Toptanden.nl